Krachtelement samenstellen en maken
Krachtvoorwerpen maak je van natuurlijke materialen en dragen een krachtige universele energie in zich die je ondersteunen in/ tijdens speciale of dagelijkse situaties die daarom vragen. Ze zijn de verbinder tussen jou en de onstoffelijke wereld.
Tijdens het maken van een krachtvoorwerp plaats je spirituele krachten in een stok, steen, ratel enz. en wordt daarmee een instrument van energie, kracht en bescherming.
Het is belangrijk om dit met je juiste intentie te doen en met aandacht aan te werken.
Op die manier bouw je het op en zet je er de energie in waarmee je wilt werken.
​
Er zijn vele vormen van krachtelementen, zoals sjamanendrum, ratel, gebed-, kracht- of praatstok, medicijnbuidels, sjamanenstaf, amuletten, stenen, smudgeveren, sieraden, dromenvangers, ect.
Alle natuurlijke materialen kunnen hiervoor gebruikt worden; denk aan takken, stenen, veren, huiden, schelpen, leer, haar, kruiden, symbolen, kleuren, en ga zo maar door. Denk eraan dat deze op respectvolle manier uit de natuur worden gehaald, maak niets kapot en vraag toestemming of je het mag gebruiken. Om te bedanken wat je hebt mogen ontvangen kan je een (kleine) offering brengen. (Tabak, melk, ei, kristal of gewoon een woord van dank). Zo blijft alles in balans en is er respect voor het geheel.
​
Voordat je begint met het creëren is het goed om een meditatie te doen en te voelen/ horen/ zien wat nodig is om het krachtvoorwerp precies zo te maken dat het zijn doel dient. Neem er de tijd voor en verbind je met alle materialen waarmee je werkt; ze dragen allemaal hun eigen specifieke energie en voegen deze kracht toe aan het voorwerp dat je maakt. Het is een mooi proces en eigenlijk wordt er iets geboren via jou handen en ziel.
Krachtvoorwerpen worden o.a. gebruikt voor ceremonies, speciale gebeurtenissen, versterker voor een woon of werkruimte, gebed, meditatie, spiritueel reizen, als sieraad, maar ook om een bepaalde kracht of eigenschap in jou te versterken of integreren.
Wil je graag een krachtvoorwerp maken, alleen of met een groepje, wil je hierin begeleid worden, stuur dan even een berichtje.